Nieuws


08 juni 2018

Van zaterdag 30 juni 2018 tot woensdag 1 augustus 2018 organiseert Zeeman Melle (Brusselsesteenweg 75, 9090 Melle) een grote inzamelactie t.v.v. Vzw Armoede Vlaanderen. 

Jullie kunnen dan bij hen terecht met jullie spullen die nog een tweede leven kunnen hebben bij mensen in een armoedesituatie zoals:

  • kleding
  • kleine huisraad
  • babyspullen
  • speelgoed
  • verzorgingsproducten
  • huishoudlinnen
  • ...

Of wensen jullie iets aan te kopen uit hun assortiment om te schenken aan de Vzw en u koopt iets vanaf €0,99 dan ontvangt u van hen een kortingsbon van -25% dat u kan spenderen aan een artikel naar keuze bij uw volgende aankoop.


18 maart 2018

Op 1 april vieren wij Pasen! De laatste dagen is het niet alleen druk bij de paashaas, maar ook de mensen ten huize van Vzw Armoede Vlaanderen zijn volop aan het werk om de kinderen van onze leden te voorzien van het bijhorende paaslekkers en dit tijdig bij deze mensen te bezorgen. 


26 november 2017

Op 6 december komt hij weer langs: Sinterklaas. Om er voor te zorgen dat de kinderen van onze leden niet worden vergeten, zijn we de voorgaande weken druk in de weer geweest met het inzamelen van speelgoed. De laatste weken stonden dan in het teken van alles te verdelen en klaarmaken van het bijhorende snoepgoed. Nu rest ons enkel nog de taak om dit tijdig bij onze leden te krijgen, zodat hun kinderen ook op een gepaste wijze Sinterklaas kunnen vieren.


15 augustus 2017

Op 12 augustus 2017 vond te Duin en Zee in Oostende onze familiedag plaats. Dankzij de steun die we ophaalden via de crowdfunding, hebben we gezinnen in armoede een leuke vakantiedag kunnen bieden. Er was aangenaam gezelschap en plezier voor de kindjes en zij gingen aan het eind van de dag allemaal met een leuk geschenkje naar huis.

Wij danken iedereen die onze campagne heeft gesteund en daardoor deze dag heeft helpen mogelijk maken.


18 juli 2017

De maand juli is nog maar halfweg, maar toch is Vzw Armoede Vlaanderen reeds volop bezig materiaal aan te kopen voor het nieuwe schooljaar. Om dit naar jaarlijkse gewoonte tijdig te kunnen verdelen onder onze leden, zodat hun kinderen onbezorgd een nieuwe start kunnen maken op school.


25 juni 2017

Vandaag is er een crowdfundingcampagne opgestart om centjes in te zamelen, zodat wij animatie kunnen voorzien voor onze familiedag in augustus. Wie voor deze inzameling wil schenken kan terecht op https://www.worldofcrowdfunding.com/bezorg-kinderen-een-mooie-dag-animatie-voor-familiedag-vzw-armoede-vlaanderen-0 


26 mei 2017

Onlangs mochten wij een donatie ontvangen van een grootwarenhuisketen, spijtig genoeg is dit niet voldoende om het probleem grondig aan te pakken.
Onlangs mochten wij een donatie ontvangen van een grootwarenhuisketen, spijtig genoeg is dit niet voldoende om het probleem grondig aan te pakken.

Vaak zien we op Facebook van die berichten rondgaan om de aandacht te vestigen op onzichtbare ziektes en andere dingen die onze maatschappij teisteren... Maar met moeite hebben wij al iets zien passeren over armoede... Armoede lijkt nog een heel groot taboe in Vlaanderen, maar toch is het al bij verschrikkelijk veel mensen realiteit. Gelukkig zijn er nog mensen die zich inzetten om anderen proberen uit de nood te helpen, daar waar ze in de kou gelaten worden door de bevoegde diensten... OCMW's laten de mensen zitten met hun problemen omdat het moet voorkomen op de raad, dat er intussen honger is, lijkt voor hen maar een detail... Voedselbanken die amper een paar brikken melk en een potje smeerkaas voorzien om mensen nog een halve maand laten door te komen... De ongelooflijkste verhalen hebben we de laatste maanden al gehoord, maar spijtig genoeg wel realiteit. En de laatste tijd komen de voedingsoproepen meer en vaker aan bod. De vorige 2 dagen alleen zijn er hier 3 meldingen geweest van gezinnen met kindjes die het zonder eten zouden moeten stellen, omdat ze op de een of andere manier door "het systeem" in de kou bleven staan. Gelukkig hebben wij van Vzw Armoede Vlaanderen, samen met een netwerk van vrijwilligers, deze mensen al voor enkele dagen eten kunnen voorzien... Maar helaas kunnen wij dit niet alleen, daarvoor hebben wij ook hulp nodig. Hoe kunnen jullie ons helpen? Door allerhande donaties van kledij, babyspullen, toiletartikelen... Maar wij hebben ook nood aan voeding zoals conserven,rijst, deegwaren, melk, frisdranken of andere soorten voeding met een langere houdbaarheidsdatum, die bij jullie misschien gewoon in de kast blijven staan... Zelfs reeds geopende verpakkingen, ook van toiletartikelen, schoonmaakmiddelen e.d. zijn welkom. Alle kleine beetjes kunnen helpen om de mensen die niet geholpen worden door de instanties een duwtje verder in de rug te geven en hun leven, al is het maar voor even, toch wat aangenamer te maken. De mensen in armoede, al kent u hen niet persoonlijk, zullen u dankbaar zijn.